Срещу България стартираха две наказателни процедури по темата за пътната безопасност.

...
Срещу България стартираха две наказателни процедури по темата за пътната безопасност.
Коментари Харесай

България e заплашена от още една наказателна процедура заради пътищата

Срещу България стартираха две наказателни процедури по тематиката за пътната сигурност. Едната наказателна процедура е поради несъблюдение на ангажимент за периодическите механически прегледи, а другата е поради несправянето на България с пътната сигурност, което води до жертви на пътя и санкции. Имаме ангажимент към Европейски Съюз да създадем оценка на положението на пътната мрежа, само че това не сме го създали, което ще докара до последваща наказателна процедура. Това съобщи пред  Диана Русинова от Европейския център по транспортни политики.

" Времето, което остава до края на периода за правенето на тази оценка на пътната инфраструктура е доста малко. Дори целият държавен запас да бъде впрегнат, сякаш сме закъснели сме с правенето й. Най-вероятно ще се изготви някаква бутафория, която ще бъде показана на Европейска комисия едвам бъде отбит номера, само че това нито ще избави животи, нито ще ни защищити от наказателна процедура ", изясни Русинова. 

Според нея на рисковите завои и на местата с по-висок риск от произшествия би трябвало да се направи спомагателна оценка. Тя даде образец с злополуката с бургаския рейс. По думите й, даже мантинелата да не беше ударена преди тази злополука, тя може да задържи транспортно средство до 1,5 тона, а автобусът е повече. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР